wintercontactts860s

WinterContact TS860S

Uitstekende prestaties op besneeuwd wegdek voor buitengewoon rijplezier. De beste remprestaties voor maximale veiligheid. Superieure handling voor de hoogste stuurprecisie.
Uitzonderlijk lage rolweerstand voor minder brandstofverbruik.

De ultra high performance winterband voor premium sportauto’s.
De nieuwe WinterContact™ TS 860 S biedt uitstekende prestaties en buitengewoon rijplezier onder winterse omstandigheden voor de meest sportieve auto’s.

Technische details.
Uitstekende prestaties op besneeuwd wegdek voor buitengewoon rijplezier. Dankzij de speciale constructie van de tractielamellen en de nieuw ontworpen sneeuwgroeven komt de hechting met de sneeuw de tractie en het rijgedrag op besneeuwde wegen sterk ten goede.

De beste remprestaties voor maximale veiligheid.

De blokken van het loopvlak worden enkel gescheiden door dunne laterale groeven, die een stijf loopvlak vormen door de krachten tijdens het remmen. Dat leidt tot kortere remafstanden, in het bijzonder bij een sportieve rijstijl in winterse omstandigheden.

Superieure handling voor de hoogste stuurprecisie.
De bredere en grotere blokken op de buitenste schouder vergroten het contactoppervlak. Dat resulteert in een grotere voetafdruk voor een maximale controle en stuurprecisie in bochten op droge winterwegen.

Uitzonderlijke lage rolweerstand voor minder brandstofverbruik.

Door de combinatie van een innovatief mengsel, profiel en constructie dringt de WinterContact™ TS 860 S de rolweerstand sterk terug om het brandstofverbruik te drukken zonder daarbij de veiligheid in het gedrang te brengen.

ContiWinterContact-TS860

Maximale remprestaties onder alle winterse omstandigheden. Kortere remweg op gladde wegen. Veilige handling op sneeuw.

Opvolger van de veelvoudige testwinnaar WinterContact™ TS 850. De nieuwe WinterContact™ TS 860 zorgt voor maximale veiligheid onder winterse omstandigheden. Deze band is toepasbaar op compacte en middenklasse auto’s.

De WinterContact™ TS 860 is de opvolger van de veelvoudig testwinnaar ContiWinterContact™ TS 850, welke in de periode 2012 t/m 2015 meer dan 45 keer is uitgeroepen als testwinnaar door verschillende onafhankelijke experts. De ContiWinterContact™ TS 860 is op bijna alle belangrijke eigenschappen verder ontwikkeld en verbeterd.

Technische details.
Cool Chili™ – Zorgt voor maximale remprestaties onder alle winterse omstandigheden.

Bij de WinterContact™ TS 860 is gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkeld ‘Cool Chili compound’. Dit compound bezit een hoge dosis silica die, met zijn dempende eigenschappen, ervoor zorgt dat de remweg korter wordt op nat wegdek.  Daarnaast presteert de winterband beter door behoud van de flexibiliteit van de rubbersamenstelling door gebruik van speciaal hoogwaardige harsen, zelfs bij lage temperaturen. Dit leidt tot een kortere remweg op koude, natte, ijzige en besneeuwde oppervlakken.

Liquid Layer Drainage™ – Vermindert de remweg op gladde wegen.

ts860
ts850p

WinterContact-TS 850 P

Verbeterde tractie op sneeuw. Beter rijgedrag op sneeuw. Beter rijgedrag op droog wegdek. Kortere remweg.

De nieuwe WinterContact-TS 850 P voor middenklasse en luxe auto’s. Technische details. Rijgedrag op sneeuw. Kenmerk: Lamel- en blokoriëntatie vooral in dwarsrichting.

Effect: Hoger aantal gripranden en maximale opname van sneeuw in groeven en lamellen voor betere grip op sneeuw. Voordeel: Meer zijdelingse grip in de sneeuw

Sneeuwtractie.
Kenmerk: Hoog aantal blokken en lamellen in langsrichting.
Effect: Verhoogd aantal gripranden in langsrichting voor overbrenging van nog hogere krachten in de sneeuw tijdens accelereren en remmen.
Voordeel: Betere tractie op sneeuw en kortere remweg op sneeuw

Rijgedrag droog.
Kenmerk: Variantie van lamel afhankelijk van de profieldiepte in het buitenste schouderblok.
Effect: In elkaar grijpende blokken voor het verhogen van de zijdelingse blokstijfheid en grip.
Kenmerk: Smalle groeven tussen schuin geplaatste blokken.
Effect: De profielblokken vergrendelen automatisch terwijl men de bochten  neemt op droge wegen met een dynamische rijstijl.

Kenmerk: Verlaagde flanklengte. Effect: directere reactie tijdens insturen. Voordeel: Bochtenstijfheid en directe stuurrespons voor beter rijgedrag op droog wegdek.

Remmen op droog wegdek.
Kenmerk: Onderbroken loopvlakblokken  met in elkaar grijpende blokken in voetafdruk tijdens remmen. Effect: In elkaar grijpende blokken in contactzone voorkomt dat de blokranden kantelen, zodat er een grotere effectieve contactzone is tijdens het remmen. Voordeel: Aanzienlijk kortere remweg op een droog wegdek.

Remmen op nat wegdek.
Kenmerk: Hoge blokstijfheid in de loopvlakstroken in omtrekrichting, hoog aantal lamellen en blokken. Effect: Laterale randen creëren een “wiseffect” om door de waterlaag heen te snijden. Voordeel: Aanzienlijk kortere remweg op een nat wegdek.

WinterContact TS 850

De Continental TS 850 heeft verbeterde remprestaties op sneeuw, ijs en natte wegen. Uitstekende rijstabiliteit in alle winterse omstandigheden. Zuiniger, dankzij verlaagde rolweerstand en langere levensduur.

Alles voor uw veiligheid.
In vergelijking met zijn voorganger – de ContiWinterContact™ TS 830 – zijn we in staat geweest om alle belangrijke eigenschappen van de band nog verder te verbeteren. Bijvoorbeeld, afhankelijk van de snelheid, kan de remweg van deze winterband zo kort zijn als een autolengte.

Technische details.
Optimaal remmen en sturen in winterse omstandigheden.
Een groot aantal blokranden en profielgroeven vergroten de tractie en remprestaties op sneeuw en ijs. Tegelijkertijd zijn er meer randen beschikbaar om de zijdelingse krachten over te brengen bij bochten en het wisselen van rijbaan bij hoge snelheden. Dit zorgt voor perfecte handling en uitstekende grip, zelf in de meest extreme rijomstandigheden.

Korte remafstanden op ijs.
Comfortabel rijden en verbeterde rolweerstand.

ts850
ts830

WinterContact-TS 830

Uitstekende remprestaties op ijzige en natte wegen. Buitengewone brandstofefficiëntie. Verbeterde remprestaties op besneeuwde wegen dankzij uniek profiel.
Ontworpen voor gebruik bij moderne elektronische veiligheidssystemen.
Uitstekende remprestaties op ijzige en natte wegen.
Een hoge blokstijfheid in het loopvlakpatroon, gecombineerd met het hoge aantal profielgroeven leiden tot verbeterde remprestaties op ijzige en natte wegen.

Beter remmen op sneeuw.
Een groot aantal blokken in de schouderzone met beter grijpende randen zorgen ervoor dat deze band zich efficiënter in de sneeuw ‘vastbijt’ en op die manier een optimale grip garandeert in winterse omstandigheden. Het resultaat: betere remprestaties op sneeuw.

Geoptimaliseerd voor veiligheidssystemen.
De ContiWinterContact-TS 830 is ontworpen met het oog op het vlot gebruik in combinatie met ESC-systemen (elektronische stabiliteitscontrole). ESC stuurt selectief reminterventies op één wiel om het voertuig te stabiliseren. Het unieke loopvlakontwerp garandeert het remeffect van de band en zorgt voor een optimaal ESC-effect.

Technische details.
De Continental WinterContact TS 830 staat bekend om de volgende eigenschappen:
Handelbaarheid op droge wegen, Eigenschap: stevige basisstructuur, Effect: vangt zijdelingse krachten perfect op, Voordeel: beter rijgedrag.

Aquaplaning.
Eigenschap: pijlvormige groef, Effect: snelle waterafvoer, Voordeel: goed bestand tegen aquaplaning.

Remmen en rijgedrag op sneeuw.
Eigenschap: blokprofiel in de ‘schouder’, Effect: optimale grip in de sneeuw, Voordeel: beter rij- en remgedrag op sneeuw. Remmen op ijzige en natte ondergrond.

Eigenschap: stijve profielsegmenten en een groot aantal profielgroeven
Effect: band ‘bijt’ zich vast
Voordeel: uitstekend remprestaties op ijzige en natte ondergrond.

WinterContact TS830P

De Continental WinterContact-TS 830 P heeft uitstekende remkracht op ijs en sneeuw. Winterse veiligheid voor krachtige voertuigen. Uitzonderlijke remkracht op natte en ijzige wegen.
De hoge stijfheid van de blokken in het midden van het loopvlakpatroon en het grote aantal groeven garanderen een maximale hoeveelheid grijpranden, die voor een beduidend betere remkracht op natte en ijzige wegen zorgen.

Betere tractie op sneeuw.
Het grote aantal blokken en groeven op de schouders van de band zorgen voor een veelheid aan grijpranden en bijgevolg een betere grip in sneeuw.

Lange levensduur.
Vanwege de gelijkmatige verdeling van de blokstijfheid en de bijbehorende gelijkmatige spreiding van de druk op het contactvlak met de grond, verslijt de ContiWinterContact™ TS 830 P trager en gelijkmatiger, wat resulteert in een langere levensduur en meer kilometers.

Remmen.
Kenmerk: Hoge blokstijfheid in het midden van het loopvlakpatroon, in omtrekrichting en groot aantal groeven.
Effect: Geoptimaliseerde vorming van grijpranden.
Voordeel: Uitstekende remprestaties op natte wegen, maar ook op sneeuw en ijs.

Grip.
Kenmerk: Groot aantal blokken en groeven aan de schouders van de band en gebruik van nulgraad sinusgroeven.
Effect: Meer grijpranden, beter „graafeffect“ in de  sneeuw en diep in elkaar grijpen op sneeuw.
Voordeel:  Verbeterde grip „sneeuw-op-sneeuw“  en verbeterde tractie opsneeuw.

Stuurprecisie op sneeuw.
Kenmerk: Groot aantal zijranden in het loopvlakpatroon.
Effect: Betere stuurprecisie op sneeuw, dankzij de talrijke randen in de omtrekrichting.
Voordeel: Verbeterd rijgedrag op sneeuw.

Aquaplaning.
Kenmerk: Korte afwateringsgroeven.
Effect: Snelle waterafvoer.
Voordeel: Grote bescherming tegen aquaplaning.

Rijgedrag op droge weg.
Kenmerk:  Onderverdeeld loopvlak: lange, smalle blokken in het midden en  kortere, brede blokken in de schouder.
Effect: Hoge loopvlakstijfheid en goede ondersteuning voor de individuele blokken van het loopvlak.
Voordeel: Verbeterd rijgedrag en zeer goede stuurrespons.

Levensduur.
Feature: Gelijke spreiding van de blokstijfheid. Effect: Gelijke drukverdeling in het contactvlak met de grond.
Voordeel: Minder en gelijkmatiger slijtage, wat resulteert in een langere levensduur.

ts830p
ts800

WinterContact TS800

Eigenschappen.

Uitzonderlijke stabiliteit in bochten en superieure grip, excellente prestaties op sneeuw en ijs, zeer goede bescherming tegen aquaplaning, stabiel weggedrag op droog wegdek.

Op maat gemaakte winterbanden voor kleinere auto’s.
Dankzij een combinatie van beproefde concepten en geavanceerde nieuwe technieken biedt de ContiWinterContact-TS 800 optimale rijeigenschappen bij droog én winters weer.

Technische details.
De ContiWinterContact™ TS 800 heeft Innovatieve honingraatlamellen voor een betere grip op sneeuw. De innovatieve honingraatstructuur van de nieuwe ContiWinterContact TS800 zorgt voor een excellente grip op sneeuw en een uitmuntend rijgedrag in bochten.

Daarnaast verstevigt deze structuur de profielstijfheid van de band. Dit leidt tot een beter weggedrag op droog wegdek en optimale veiligheid bij j lage temperaturen.

Bescherming tegen aquaplaning door pijlvormige regengroeven.
Het pijlvormige profiel van de ContiWinterContact TS 800 zorgt voor een snelle en effectieve waterafvoer. Daardoor is de band perfect bestand tegen aquaplaning.

Blokkenstructuur voor betere remprestaties op ijs.
De compacte blokkenstructuur van het profiel zorgt voor een optimaal contact met de ondergrond. Dit vertaalt zich in zeer goede remprestaties

 

WinterContact™ TS 810

De comfortabele winterband voor middenklassers en grote wagens.
Hij is ontworpen voor uitstekende rijeigenschappen in winterse omstandigheden. De remprestaties op zowel natte als droge ondergrond zijn zeer goed. Daarbij biedt de band volop comfort en een lange levensduur.

De speciale structuur van het loopvlak zorgt voor maximale tractie op sneeuw en op natte wegen. De wijde groeven in het profiel blijven open staan bij contact met de ondergrond. Dit leidt tot extra grip onder winterse omstandigheden. Dat maakt de ContiWinterContact™ TS 810 tot een zeer uitgebalanceerde winterband.

Technische details.
 Asymmetrisch profiel. Deze nieuwe generatie ContiWinterContact™ TS 810 winterbanden heeft een volledig asymmetrisch profiel. Dit zorgt voor maximale grip op besneeuwde wegen.

Dikkere lamellen.
Het asymmetrische profiel heeft 20% dikkere lamellen aan de binnenkant van de band. Hierdoor kan meer sneeuw worden opgenomen met extra grip tractie als resultaat.

Slimme ‘Sipe Spacers’.
De innovatieve ‘Sipe Spacers’ zorgen ervoor dat de groeven met sneeuw worden gevuld. Ook dit leidt tot extra grip en tractie op besneeuwde wegen. De Sipe Spacers verbeteren bovendien de waterafvoer. Dit zorgt voor een kortere remweg op nat wegdek.

Innovatieve rubbersamenstelling.
Bij moderne winterbanden is de rubbersamenstelling de bepalende factor voor de rijeigenschappen bij nat weer. Voor het ContiWinterContact-gamma maakt Continental gebruik van een innovatief polymeer. Dit maakt het mogelijk om goede prestaties op nat wegdek samen te laten gaan met optimale wintereigenschappen.

Slijtage-indicator.
Het ContiWinterContact™ TS 810 profiel beschikt over diverse slijtage-indicatoren. Het is goed deze in de gaten te houden. Zodra het profiel tot 4 mm is afgesleten, liggen de indicatoren gelijk met het profiel. De band heeft dan niet meer de optimale wintereigenschappen.

ts810
ts810s *

WinterContact-TS 810 Sport

De sportieve winterband voor middenklassewagens en grote wagens.
De ContiWinterContact- TS 810 Sport, de sportband voor in de winter, combineert uitstekende handlingeigenschappen met een prima grip op een nat wegdek en veilige rijeigenschappen in winterse omstandigheden.

De stijve profielblokken zorgen voor een uitstekende stabiliteit bij het nemen van bochten. De speciale profieltekening in het midden van de band, die lijkt op de profieltekening van zomerbanden, zorgt voor een zo kort mogelijke remafstand op een droog wegdek.

De wijdere profielgroeven met de sipe spacers aan de binnenkant van de band houden de groeven open wanneer ze contact maken met de grond. Daardoor worden de groeven gevuld met sneeuw, wat zorgt voor een extra goede grip in winterse omstandigheden.

Technische details.
Asymmetrische profiel.
De ingenieurs van Continental hebben de nieuwe generatie ContiWinterContact™ TS 810 Sport winterbanden een profieltekening gegeven die tot in het kleinste detail asymmetrisch is opgebouwd.

De vorm van de profielblokken, het aantal blokken plus dikte en vorm van de groeven zijn allemaal fundamenteel verschillend aan de buitenkant, in het midden en aan de binnenkant van het loopvlak. Dit vergroot de grip op besneeuwde wegen.

Dikkere lamellen.
Het volledig nieuw ontwikkelde asymmetrische profiel heeft 20% dikkere lamellen aan de binnenkant van de band. Hierdoor kan meer sneeuw worden opgenomen en wordt de tractie verder vergroot.

Innovatieve “Sipe Spacers” in de lamellen.
De innovatieve ‘Sipe Spacers’, die als wiggen fungeren, zorgen ervoor dat de groeven met sneeuw worden gevuld voor extra grip (sneeuwfrictie) en dus meer tractie op besneeuwde wegen.

Een bijkomend voordeel van dit ontwerp is de verbeterde waterafvoer uit het loopvlak van de band omdat de lamellen niet dichtgedrukt kunnen worden. Hierdoor wordt de remafstand op nat wegdek verkort.

VancoWinter-2

Verbeterde remprestatie op sneeuw en ijs. Handlingeigenschappen gericht op passagier en voertuig.

Uitstekende bescherming tegen aquaplaning. Lange levensduur. Bewezen tractie op sneeuw en sneeuwvloksymbool.

Slim. Veelzijdig. Een must in de winter. Als beste getest voor caravans en bestelwagens.

Het commerciële wegvervoer heeft voortdurend te kampen met tijdsdruk. Deze druk is op zijn beurt weer veeleisend voor de banden van de bestelwagens. In winterse omstandigheden maakt de goede winterband het rijden met passagiers en vracht niet alleen veiliger maar vermindert deze band het risico op late of mislukte leveringen.

De Vanco-Winter 2 zorgt voor optimale veiligheid en prestaties voor bestelwagens tijdens de winter. Deze productlijn heeft zichzelf al herhaaldelijk bewezen in tests in de media en bij het alledaagse gebruik door eindgebruikers.

De Vanco-Winter 2 is de nieuwe band voor prima tractie en veilig transport van goederen en passagiers tijdens de winter. De uitstekende prestaties in winterse omstandigheden voldoen aan de eisen voor de toekenning van het sneeuwvloksymbool.

Technische details.
Geavanceerd groevenconcept: sinusgroeven in de schouders, schaalgroeven in het middenstroken. Speciale samenstelling voor de winter. Hoge veiligheid en maximale wendbaarheid in de winter. Vlak contour, hoge slijtvastheid.

Grote kostenefficiënte, hoewel het een winterband is. Loopvlak met 3 groeven met waterafvoerkanalen. Uitstekende bescherming tegen aquaplaning en veiliger rijden op een nat wegdek. Duurzame kwaliteit, dankzij het robuuste ontwerp.

Bewezen tractie op sneeuw, overeenkomstig de referentietest van de RMA (sneeuwvloksymbool). Maximale betrouwbaarheid.

vanco winter2
vancontactwinter

VanContact Winter

Kortere remweg en verbeterde tractie op sneeuw.
Hoge bescherming tegen aquaplaning en kortere remweg op nat wegdek.
Verbeterde rolweerstand.
De betrouwbare winterexpert: veilig en efficiënt.
Naast de superieure handling en veiligheid op besneeuwd en ijzig wegdek, biedt deze band ook een aanzienlijk verbeterd brandstofverbruik.

De VanContact Winter is stukken zuiniger ten opzichte van de VancoWinter 2. De rolweerstand is verminderd ten opzichte van deze voorganger met wel 15%.  Dit is mogelijk gemaakt door het ontwerp van de band en de geavanceerde silica compound die de vervorming van de band verminderd, waardoor er minder energie verloren gaat.

Technische details.
Kortere remweg en verbeterde tractie op sneeuw. Het geoptimaliseerde loopvlak zorgt voor betere grip op sneeuw, wat automatisch leidt tot een kortere remweg. Door het ontwerp van de groeven op de schouder van de band wordt de sneeuw beter verwerkt. Hierdoor heeft de VanContact Winter een nog betere grip en tractie op sneeuw.

Hoge bescherming tegen aquaplaning en kortere remweg op nat wegdek. Door de brede groeven wordt de waterafvoer geoptimaliseerd, waardoor er een hoge bescherming is tegen aquaplaning. Daarnaast zorgen de 3D lamellen voor een betere stabiliteit, met als resultaat een korte remweg op nat wegdek.

Verbeterde rolweerstand.
Het nieuwe silica compound verminderd het verlies van energy, wat leidt tot een verbeterde rolweerstand.

CrossContact Winter

Geavanceerd silicamengsel met gepatenteerde polymeerformule en diep ingesneden blokgroeven voor uitstekende tractie en remprestaties. Voortreffelijke rijeigenschappen op droog wegdek dankzij stabiele buitenschouder met geoptimaliseerd profiel met sinusgroeven.

Hoge resistentie tegen aquaplaning dankzij brede, doorlopende lengtegroeven voor vlotte afvoer en optimaal afvoerend groevenpatroon op de buitenschouder.
De Continental ContiCrossContact Winter: de ideale band voor snelle, zware 4×4 wagens.

De ContiCrossContact Winter biedt uitstekende tractie en prima remprestaties dankzij het geavanceerde silicamengsel.

De stabiele buitenschouder met geoptimaliseerd profiel van progressieve sinusgroeven garandeert voortreffelijke rijeigenschappen op droog wegdek. Brede, doorlopende lengtegroeven zorgen voor een vlotte waterafvoer waardoor de band – mede dankzij een optimaal afvoerend groevenpatroon op de buitenschouder – een hoge bescherming tegen aquaplaning biedt.

Technische details.
De Continental ContiCrossContact Winter heeft een aantal bijzondere technische eigenschappen. Wegcontactvorm bij bochtenwerk, sterke zijwaartse krachten aan de buitenste zijde, brede, dubbele blokgroeven aan de buitenkant vangen de druk op. Nieuwe progressieve, in elkaar grijpende sinusgroeven, sterkere vulling van de groeven met sneeuw, effectievere sneeuw-op-sneeuwfricti.

Laag, in elkaar grijpend gedeelte binnen het blok garandeert, uitstekende rijeigenschappen op alle soorten besneeuwde wegen, meervoudig gerande groeven, ondersteund met diep uitgesneden blokkenpatroon.

Maximale sneeuwvulling van de groeven bij tractie, in elkaar grijpende, vertande blokelementen voor maximale stabiliteit en minimale steenvang. Ook tot 2 mm kleine groeven blijven antislip.

Aquaplaning.
Afhankelijk van de loopvlakbreedte zijn er 3 of 4 doorlopende lengtegroeven voor snelle waterafvoer, optimaal afvoerende schoudergroeven.

crosscontactwinter
4x4wintercontact

4x4WinterContact

Eigenschappen: uitstekende tractie en remprestaties, indrukwekkende rijstabiliteit, zelfs op besneeuwde wegen. Voortreffelijk rijcomfort en geluidsarm, hoge bescherming tegen aquaplaning.
Ongeacht wat de winterse weersomstandigheden ook zijn, een 4×4 auto uitgerust met de Conti4x4WinterContact komt overal.

Technische details.
Het asymmetrisch profiel van de Conti4x4WinterContact zorgt voor een uitstekende handling. De vooruitstrevende lamellentechnologie zorgt voor een zeer goede rijstabiliteit en grip. De brede, doorlopende lengtegroeven verplaatsen water en smeltende sneeuw op een effectieve manier en beschermen zo tegen sneeuw- en aquaplaning.