csc6

SportContact-6

Black Chili voor maximale grip. Force Vectoring voor maximale controle. Aralon350™ voor maximale stabiliteit bij hoge snelheden tot 350 km/u.

De nieuwe SportContact 6 van Continental is een supersportband voor ultraperformance wagens. De band tilt het rijgedrag, de stuurprecisie en de hogesnelheidscapaciteiten van zijn voorganger naar een merkbaar hoger niveau. Continental heeft deze verbeteringen mogelijk gemaakt door te produceren met een verbeterd rubbermengsel, zeer doordachte loopvlaktechnologie en een nieuw verstevigingsmateriaal. Resultaat: een prestatiewinst tot 14%. In de loop van 2015 zal de SportContact 6 in 41 afmetingen verkrijgbaar zijn voor velgen met diameters van 19’’ tot 23’’.

Technische details: Verbeterd rubbermengsel.
Bij de nieuwe SportContact 6 is een nieuw samengesteld rubbermengsel gebruikt die een optimale grip garandeert in alle richtingen; tijdens het remmen, in bochten en tijdens acceleraties op natte en droge wegen.

Nieuwe loopvlaktechnologie.
Om tot uiterst nauwkeurig rijgedrag en snelle stuurprestaties te komen, gebruikt Continental de nieuwe ‘force vectoring’-technologie voor een optimale krachtoverdracht. Deze technologie doet een beroep op verschillende loopvlakelementen aan de binnenkant, de buitenkant en in het midden van de band. Gezamenlijk zorgen ze voor een perfect rijgedrag.

Nieuw verstevigingsmateriaal.
De nieuwe SportContact 6 is goedgekeurd voor snelheden tot 350 km/u. Om dat te realiseren is een innovatieve structuur uitgewerkt (Aralon 350) die de enorme krachten op de band controleert en zo een maximale veiligheid garandeert, ook bij extreme snelheden.

De SportContact 6 richt zich voornamelijk tot pure sportwagens zoals de Audi R8 en Porsche 911 maar ook tot erg sportieve modellen zoals de BMW M5 en Mercedes AMG. Het gamma omvat zelfs een geschikte band voor de Tesla Model S.

PremiumContact-6

Maximaal remvermogen op nat wegdek en hoger kilometerrendement dankzij Safety Silica Compounds. Extra rijcomfort dankzij een geoptimaliseerd bandenprofiel. Sportief rijgedrag in elke auto dankzij het op rijdynamiek gerichte profielontwerp.

De nieuwe PremiumContact™ 6 combineert comfort, stuurprecisie, maximale veiligheid en goede milieu-eigenschappen in één band. Om dit te bereiken, is er een nieuwe compound ontwikkeld met een innovatief design die gebaseerd is op de hightech SportContact™ 6 en een profiel voor een comfortabele reis. Het resultaat is een band die de handling, rolweerstand, kilometerprestatie en comfort met 15% verbetert ten opzicht van zijn voorganger.

Maximaal remvermogen op nat wegdek en hoger kilometerrendement dankzij Safety Silica Compounds.

De kristallijne silicasamenstelling in de kap- en basiscompounds staat borg voor superieure remprestaties, vooral onder natte rijomstandigheden. Terwijl de veiligheidsprestaties maximaal blijven, kon de slijtvastheid toch aanzienlijk worden verbeterd — een traditioneel conflict in bandenontwikkeling.

Extra rijcomfort opgewaardeerd door de comfortgerichte prestatievoetafdruk.
De op slijtvastheid gerichte polymeermengeling levert een kilometerrendement op dat ruim 15% hoger ligt. De nieuwe polymeren vergroten het contactoppervlak en de duurzaamheid van het profiel onder dagelijkse gebruiksomstandigheden voor elk voertuigsegment. Bovendien verbetert de zachte patroonstructuur het rijcomfort en het kilometerrendement, terwijl het interieurgeluid vermindert. Sportief rijgedrag in elke auto dankzij het op rijdynamiek gerichte patroonontwerp.

Het geavanceerde macroblokdesign verzekert maximale controle en bochtenstabiliteit. Deze complexe schouderblokstructuur maakt een optimale laterale krachtoverdracht mogelijk. Bovendien staat de asymmetrische ribgeometrie garant voor een hogere patroonstijfheid en minder blokvervorming.

premiumcontact6
premium5

PremiumContact-5

Korte remafstanden op droog en nat wegdek. • Perfecte grip en optimaal rijgedrag in alle omstandigheden. • Comfortabel rijden en een verbeterde rolweerstand.

De perfecte allround band combineert veiligheid en comfort op het hoogste niveau.
De ContiPremiumContact- 5 is een geheel nieuwe premium band voor zowel compacte, als midden- en topklasse auto’s. Deze allrounder biedt een uiterst korte remweg op droog en nat wegdek, lage rolweerstand, veilige handling en comfortabel rijgedrag. Om deze eigenschappen te verkrijgen moesten de technici van Continental in de ontwikkeling van de ContiPremiumContact 5 een tal verbeteringen doorvoeren. De geoptimaliseerde 3-D randen zijn, ten opzichte van zijn voorganger, verantwoordelijk voor een nog kortere remweg. De macroblokken, afgeleid van de atletische ContiSportContact 5, staan garant voor een veilig weggedrag en een betere overbrenging van de krachten die in bochten op de band inwerken. Het nieuwe aangepaste karkas van de ContiEcoContact 5 vergroot het comfort en vermindert de rolweerstand van de ContiPremiumContact5.

Technische details.
Korte remweg op droog en nat wegdek. De nieuw ontwikkelde 3D-randen voorkomen dat de profielblokken bij het remmen omhoog krullen en vervormen en zorgen voor een gelijkmatige bodemdrukverdeling. Op nat wegdek breken de randen door de waterfilm, vergelijkbaar met een ruitenwisser. Resultaat: nog kortere remweg op droog en met name nat wegdek.

Perfecte grip en optimale handling in alle omstandigheden. Computer-geoptimaliseerde macroblokken maximaliseren het contactvlak van de band bij hoge zijdelingse krachten in bochten of snelle wisselingen van rijstrook. Daarnaast bieden ze een aanzienlijk verbeterde profielstabiliteit – voor een perfecte handling en een uitstekende grip, zelfs in extreme omstandigheden.

Comfortabel rijden en een verbeterde rolweerstand. De combinatie van de flexibel ontworpen schouder en versterkte hiel zorgt voor een geoptimaliseerde flexibiliteit en verhoogde stevigheid van de zijwand. Het resultaat: een aanzienlijk comfortabelere rit met perfecte handling en een verbeterde rolweerstand.

PremiumContact 2

De Continental premiumcontact 2 heeft Innovatieve 3D-groeven. Voortreffelijke remprestaties op droog en nat wegdek. Uitstekende weerstand tegen aquaplaning.
Nauwkeurig en ongeëvenaard stabiel rijgedrag. Continental PremiumContact2:
Meer veiligheid en optimale prestaties voor middenklassers en grote auto’s.

De ContiPremiumContact™ 2 heeft een nieuw soort 3D-groef. Deze innovatieve technologie zorgt voor optimale remprestaties op zowel nat als droog wegdek. De nieuwe 3D-groeven voeren water op een efficiënte manier af. Daardoor biedt de ContiPremiumContact 2™ uitstekende bescherming tegen aquaplaning. De 3D-groeven dragen ook bij aan de stabiliteit.

De band heeft een zeer stevige structuur die nauwelijks vatbaar is voor vervorming. Daardoor is de auto makkelijker te manoeuvreren.

Technische details.
Nieuwe 3D groef voor de Continental premiumcontact. Voor de ContiPremiumContact™ 2 heeft Continental de nieuwe 3D-groef ontwikkeld. Deze verkort de remweg op nat en droog wegdek. Daarnaast zorgt het profiel voor een snelle waterafvoer en dus voor optimale bescherming tegen aquaplaning. Daarmee is de 3D groef een veiligheidsfactor van belang.

Asymmetrisch design verbetert de handlingeigenschappen.
Het asymmetrische profiel komt zowel het weggedrag als het comfort ten goede. De ContiPremiumContact™ 2 valt op door alerte en precieze reacties op stuurbewegingen én door het lage geluidsniveau.

premium2
csc5

SportContact-5

Perfecte stuurprecisie en sportief rijgedrag. Uitstekende grip en stabiliteit in de bochten. Korte remafstanden, zowel op natte als op droge wegen. Geoptimaliseerd om aan de verschillende eisen van voor- en achterwielen te voldoen.

Supersnel, zelfs bij het remmen.
Veiligheid, prestaties en maximaal rijgenot voor sportieve wagens. De meest recente innovatie van de Continental-experts. Een uiterst sportieve band die een optimale veiligheid en een maximaal rijgenot verzekert voor getunede auto’s.

De ContiSportContact- 5 -P wordt individueel afgestemd om aan de specifieke vereisten van de asposities van voor- en achterwielen te voldoen. Dankzij een uiterst precies stuurgedrag en een maximale grip in alle omstandigheden, kunnen wagens nu hun volle potentieel op de weg realiseren.

De ContiSportContact-5  rijdt niet alleen snel, hij stopt ook snel. Hij wordt dan ook aanbevolen door toonaangevende experts.

Technische details: Genieten van spitstechnologie in alle veiligheid. Perfecte stuurprecisie en sportief rijgedrag. De combinatie van compacte, robuuste centrale ribben en profielblokken met asymmetrisch ribprofiel zorgt voor een optimale, longitudinale stijfheid van de band en minder beweging in het loopvlak. Hierdoor worden de stuurkrachten rechtstreeks op het wegdek overgebracht.
Uitstekende grip en stabiliteit in de bochten Het bandenontwerp met grote, flexibele profielblokken op de buitenschouder en de robuuste centrale ribben zorgen ervoor dat de band steeds perfect aan het wegdek is aangepast. Hierdoor wordt, vooral in snelle bochten, het contactvlak van de band vergroot. Zo beschikt de bestuurder over betrouwbare feedback over de limieten van de banden en heeft hij steeds een uitstekende grip met maximale stabiliteit.
Korte remafstanden, zowel op natte als op droge wegen. Black Chili Technology is een speciaal ontwikkelde compoundtechnologie, waarbij het loopvlakmengsel een innoverend type koolstof van racekwaliteit bevat voor een snel opwarmproces en grotere stabiliteit. De polymeren in het loopvlakmengsel worden ook nog versterkt met nanopartikels voor een uiterst grote flexibiliteit. Op deze manier zijn er meer contactpunten met het wegdek, waardoor de grip wordt verbeterd en de stabiliteit wordt vergroot. Hiernaast zorgen speciale harsen voor een optimale grip van de blokken, zowel op natte als op droge wegen, waardoor kortere remafstanden worden gerealiseerd.
Gereduceerde rolweerstand dankzij ‘cap-and-base’-technologie De twee loopvlakcomponenten – ‘cap’ en ‘base’ – verzekeren in combinatie met het uitgekiende compoundconcept zowel een uitstekende grip op een nat wegdek als korte remafstanden en een gereduceerde rolweerstand.
De ‘cap’ aan de buitenkant zorgt voor meer grip op een nat wegdek en korte remafstanden, terwijl de ‘base’, aan de binnenkant voor een lagere rolweerstand zorgt. De combinatie van beide elementen levert een betere wegligging op die zowel de kinetische energie behoudt als garant staat voor de veiligheid.

SportContact-3

Extreem nauwkeurig sturen. Uitstekende veiligheid bij hoge snelheden. Kortere remweg op. Extreem sportief, veiligheid zonder compromis: de ContiSportContact™ 3.

Eén van de belangrijkste eisen die aan banden voor sportauto’s wordt gesteld, is extreem nauwkeurig stuurgedrag. Dit garandeert dat uw auto goede grip houdt met het wegdek ondanks de aanzienlijke krachten die zich voordoen op de band bij hoge snelheden, abrupte stuurbewegingen of overgang op ander wegdek. De asymmetrische profielribben op de nieuwe ContiSportContact™ 3 zijn ontworpen om deze krachten op te vangen.

Op droge wegen levert het nieuwe ribprofiel uitstekende remprestaties en stuurprecisie door de krachten, die uitgeoefend worden tijdens het remmen, op te nemen. Dit betekent een kortere remweg.

Op nat wegdek zorgt het unieke profiel voor verbeterde afvoer van water, waardoor een betere weerstand tegen aquaplaning ontstaat.

Technische details.
Asymmetrisch ribprofiel. Grote stuurprecisie voor een nog beter rijgedrag.
Hogere veiligheid bij zowel droge als natte weersomstandigheden.

csc3
eco5

EcoContact-5

De ContiEcoContact- 5 is geoptimaliseerd voor rolweerstand voor een lager brandstofverbruik. Een korte remweg op nat wegdek. Optimale handling op nat en droog wegdek.

De Continental EcoContact-5 heeft en korte remweg op natte en droge wegen in combinatie met een lage rolweerstand was tot nu toe nauwelijks haalbaar.

Met de nieuwe ContiEcoContact- 5 introduceert Continental nu een product dat beiden probleemloos bij elkaar brengt. De ingenieurs moesten hiervoor wel voor alle componenten van de band nieuwe wegen inslaan.

De belangrijkste tegenstellingen die spelen bij de verlaging van de rolweerstand zijn de veiligheidseigenschappen van een band. Door aanpassing van het karkas van de ContiEcoContact™ 5 kan de tegenstelling tussen een lage rolweerstand en wegligging worden beïnvloed. Daarnaast kan de samenstelling van het rubbermengsel een bijdrage leveren aan een lagere rolweerstand en kortere remafstanden op natte wegen.

Een andere bandcontour kan bovendien de kilometerprestaties verbeteren terwijl het profiel de remeigenschappen op nat wegdek positief kan beïnvloeden. De som van deze verbeteringen leidt tot beduidend betere prestaties en gebalanceerde rijeigenschappen.

EcoContact-3

De Continental Ecocontact 3 vermindert de remafstand op zowel droog als nat wegdek, met een autolengte in vergelijking tot de ContiEcoContact EP.
Uitzonderlijke tractie, met name in bochten en op nat wegdek. Hoge kilometrage en laag brandstofverbruik.

De Continental Ecocontact 3.
Het oordeel van Kim Adams van Auto Express: “Een nieuwe band voor de kleine marktsector die steeds minder aandacht krijgt, omdat de fabrikanten overschakelen naar grotere bandenmaten. Maar de ContiEcoContact™ 3 is zeker geen nakomertje, maar eerder de ster in slechte weersomstandigheden, omdat de band uitblinkt bij natte weersomstandigheden. De ContiEcoContact™ 3 was erg veilig op het testparcours. De auto die met deze banden was uitgerust kleefde aan de weg en de chauffeur moest maar weinig moeite doen, terwijl de concurrenten slipten en over de natte baan schoven.”

eco3
ecocontactelectro

eContact-Electro

Speciaal voor elektrische voertuigen. Minder rolweerstand. Speciaal ontwerp en design. Veilige en stille rijeigenschappen. De Conti.eContact voor elektrische voertuigen heeft de nieuwste technologieën, waardoor hij zich onderscheid van andere banden.
Dit ontwerp leidt tot een aanzienlijke verminderde rolweerstand, en prima nat en droog weer eigenschappen.

Technische details.
Toonaangevende technologie speciaal voor elektrische voertuigen. Het loopvlakontwerp zorgt voor verminderde rolweerstand, prima grip op nat en droog wegdek, alsmede een laag geluidsniveau. De flexibele zijwand zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat in de stuurbewegingen wat leid tot een betere rolweerstand en lager brandstofgebruik.

eContact-Hybrid

EU bandenlabel waarde: A/A.
Minder rolweerstand door Green Chili.
Minder rolweerstand door een flexibele wang van de band dankzij Aeroflex.
Goede eigenschappen op nat wegdek door de speciale Hydro Sipes.
Minder geluid door ContiSilent.

De Conti.eContact met EU-bandenlabel A / A is het resultaat van de combinatie van geavanceerde technologie en de beste materialen met de knowhow en passie van Continental tijdens de ontwikkeling en productie.

Technische details.
Green Chili

De Green Chili verbinding is de laatste ontwikkeling voor een nog betere rolweerstand en uitstekende prestaties op zowel nat als droog wegdek.
Hydro Sipes
Betere remprestaties op nat wegdek wordt bereikt door het toevoegen HydroSipes met speciale drainage elementen om het patroon.
Aeroflex
Een meer flexibele zijwang zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat in stuurbewegingen, dit is positief voor de rolweerstand.
ContiSilent™
Al deze banden zijn uitgerust met ContiSilent technologie, wat het interieurgeluid zeer positief beïnvloed, er is minder afrolgeluid te horen door de bestuurder wat bijdraagt aan een comfortabelere reis.

ecocontacthybrid
vanco200

VanContact-200

Veilig onderweg dankzij kortere remafstanden op nat wegdek. Veilige handling in alle omstandigheden, zelfs onder zware belasting. Aanzienlijk lagere rolweerstand voor minder brandstofverbruik en een hoger rendement.

De ContiVanContact- 200 is een bestelwagenband die speciaal voor West- en Centraal-Europese markten werd ontwikkeld. Dankzij de lamellen in het centrum van het profiel en de groeven staat hij garant voor veiligheid tijdens het rijden en remmen op nat wegdek. Het macroblok profiel en het stabiele centrum van het loopvlak bieden een precieze handling, zelfs onder zware belasting. Deze dragen bij tot minder brandstof verbruik– de rolweerstand is (in vergelijking met zijn voorganger) met 15% verminderd. De ContiVanContact-200 is leverbaar in 10 maten met een diameter van 15 inch tot 16 inch. Met een toegelaten snelheid van maximum 210 km/u. Technische details: Veilig onderweg dankzij kortere remafstanden op nat wegdek.

Nieuw ontwikkelde aquagroeven in de schouders en lamellen in het centrum van het profiel en de groeven creëren een “ruitenwisser” effect. Het resultaat: Een sterk verbeterde waterverplaatsing voor veilig remmen op nat wegdek.

Aanzienlijk lagere rolweerstand voor minder brandstofverbruik en hoger rendement. Een volledig Silica compound met gefunctionaliseerde polymeren vermindert het energieverlies tijdens het rijden dankzij de sterke binding van de polymeerketens. Het resultaat: lagere rolweerstand voor een hoger rendement.

Vanco-Camper

Meer camper-reisplezier door een grotere veiligheid, comfort en gemak. Hoge veiligheidsreserves. Kortere remafstanden op nat wegdek. Hogere laadcapaciteit. Grotere stabiliteit voor zware campers en mobilehomes.

Langere levensduur. Voor herinneringen aan een veilige en leuke vakantie met de camper.
Moderne campers zijn technisch hoogstaande voertuigen die de droom van uitgebreide mobiliteit tijdens de vakantie waarmaken. Hierdoor vereisen camper voertuigen veiligere prestaties met daarbij een bijzondere focus op banden. De VancoCamper komt tegemoet aan de eisen van de camper-constructeurs, de camper-pers en de eigenaar van campers. Bovendien voldoet de Vanco™ Camper aan de specifieke standaard CP (Camping Pneu). Het concept van de Vanco™ Camper is gebaseerd op de Vanco™ traditie van Continental en moduleert deze naar de prestaties en de specifieke vereisten van mobilehomes en campers.

Technische details.
De markering CP duidt op camper-banden met een focus op veiligheid. (CP=Camping Pneu). Speciale rubbercompound voor een betere grip op nat wegdek.
Verstevigde bandenkarkas voor een betere bescherming tegen schuren, overbelading en andere situaties.
Superieure kwaliteit van de binnenzijde van de band biedt een uitstekende luchtdichtheid en lange levensduur.
Stijve flankconstructie voor betere zijdelingse steun bij zwaar beladen achteras.

vanco camper
vanco contact 2

Vanco-Contact 2

Uitstekende handlingseigenschappen. Uitstekende remreactie en een kortere remafstand.
Prima bescherming tegen aquaplaning. Rijcomfort, zelfs bij hoge snelheden.
Rijcomfort voor bestelwagens – een veelzijdige band voor veelzijdige voertuigen

De nieuwe Vanco-Contact  2 werd speciaal ontwikkeld voor kleinere bestelwagens en voertuigen voor het transport van personen. Het nieuwe bandenconcept, met een homogeen profiel, zorgt voor uitstekende handlingeigenschappen, rijcomfort en een hoge kilometerprestatie.

Technische details.
Nieuw stevig schouderontwerp.
Uitstekende rijstabiliteit – Uitstekende grip bij het nemen van bochten – Uitstekende remprestaties op een droog wegdek.
Optimale plaatsing van de lamellen.
Betere remprestaties op nat wegdek. Uitmuntende stabiliteit op nat wegdek.
Stevig middengebied.
Goede handlingeigenschappen – Minder slijtage van het rubber.
Brede lengtegroeven.
Bescherming tegen aquaplaning – Veilig rijden op een nat wegdek.
Geoptimaliseerd flat belt contour.
Uitstekende kilometerprestatie – Betere remprestaties op een droog wegdek – Rijstabiliteit – Dynamisch rijgedrag.

Vanco 2

Kostenefficiënter: een tot 20% betere kilometerprestatie. Betere prestatie: een rijgedrag zoals van een personenwagen.
Veiliger remmen: uitstekende remprestaties op een nat wegdek.

Grotere bescherming tegen aquaplaning: uitstekende bescherming op een nat wegdek. Grote veelzijdigheid: flexibele toepassingsmogelijkheden, zowel in stadsverkeer als op slechte wegen (bijvoorbeeld op bouwwerven).

Sterk. Veilig. Duurzaam.
De groeiende vraag naar vervoer over korte afstand van passagiers en goederen leidt tot groeiende eisen, zodat de prestaties van bestelwagens die van personenwagens moeten benaderen.

In Europa is een auto op vier – en bijna een bestelwagen op drie – standaard met banden van Continental uitgerust. De resultaten van verschillende tests in de pers en media én de tevredenheid en het vertrouwen van professionele transporteurs getuigen van de kwaliteit van Vanco.

De Vanco 2 is een klasse apart. De, zoals gewoonlijk, uitstekende kwaliteit van zijn voorgangers werd aanzienlijk verbeterd. Vanco 2 staat voor nieuwe maatstaven op het gebied van efficiëntie en prestatie.

vanco2
cross contact lx2

CrossContact-LX 2

Uitstekende remprestaties op droog en nat wegdek en perfecte rijeigenschappen.
Lange levensduur en een hoger rijcomfort.
Goede tractie bij licht offroad gebruik.
De ContiCrossContact-LX 2: veilig op de weg. Zelfs waar er geen is.

Met de nieuwe ContiCrossContact-LX 2 heeft Continental een SUV- band met veilige, comfortabele prestaties op de weg en een robuuste constructie voor licht offroad gebruik aan het programma toegevoegd. De nieuwe band voor voertuigen als de Evoque, Qashqai, Touareg etc. is ten opzichte van zijn populaire voorganger op de volgende punten verbeterd: remmen rond de 6%, handling rond de 3% en bescherming tegen beschadigingen met 10%. De rolweerstand is met 8% verminderd en de kilometerprestaties zijn meer dan een kwart verbeterd.

Technische details.
Onroad of Offroad : Veiligheid is het belangrijkst
Uitstekende remprestaties op droog en nat wegdek en perfecte rijeigenschappen. De band blinkt uit in hoge stijfheid van het profiel, daarvoor zorgen het solide ontwerp van het profiel, het gesloten schouderprofiel en de extra verhogingen van de lamellen in de profielblokken. De band biedt uitstekende rijeigenschappen en uitstekende remeigenschappen op droog wegdek. Het verhoogde aantal lamellen zorgt voor een kortere remweg doordat de grip en waterverplaatsing tussen het profiel en wegdek is verbeterd.

CrossContact-UHP

Stuurprecisie. Hoge zekerheid tegen aquaplaning.
Uitstekende handling en zeer veel rijplezier. Voor high-performance, snelle 4X4 voertuigen.

Voor hoge snelheden op de weg. Korte remafstanden dankzij bionische contour.
Hoge stabiliteit in bochten en grote veiligheidsreserves.
Uitmuntende handling en rijplezier. Excellente bescherming tegen aquaplaning.

Technische details.
Solide schouderblokken die verbonden zijn met de bandstructuur:
stuurprecisie, hoge stabiliteit in bochten, tractie/remmen.
Brede groeven voor het opnemen en afvoeren van water:
hoge zekerheid tegen aquaplaning.

cross contact uhp
4x4 sport contact

4x4SportContact

Geschikt voor hoge snelheden op de weg. Goed gedrag in bochten middels asymmetrisch profiel. Uitmuntende bescherming tegen aquaplaning.
Geluidsarm en comfortabel. Voor high-performance 4X4 voertuigen.

Continental ontwikkelde deze 4×4 band voor krachtige voertuigen die hoge snelheden kunnen ontwikkelen bij normaal weggebruik.

Technische details.
Continental ontwikkelde deze 4×4 band voor krachtige voertuigen die hoge snelheden kunnen ontwikkelen bij normaal weggebruik.

Het asymmetrisch profiel en zijn compacte structuur op de buitenschouder bieden stabiliteit in bochten. Brede profielgroeven zorgen voor een snelle waterafvoer en beschermen zo tegen aquaplaning. De schuin geplaatste profielblokken maken dat de band comfortabel en geluidsarm afrolt.

4×4 Contact

Voor 4X4 comfort.
De schuin geplaatste profielblokken van deze band, die speciaal ontwikkeld werd voor 4-wiel aangedreven voertuig, garanderen een geluidsarme en comfortabele rit op de weg.

De brede lengte- en dwarsgroeven beschermen tegen aquaplaning en een groot aantal lamellen geven, zowel op de weg als op het terrein, de nodige grip.

Technische details.
De schuin geplaatste profielblokken van deze band, die speciaal ontwikkeld werd voor 4-wiel aangedreven voertuig, garanderen een geluidsarme en comfortabele rit op de weg.

De brede lengte- en dwarsgroeven beschermen tegen aquaplaning en een groot aantal lamellen geven, zowel op de weg als op het terrein, de nodige grip.

4x4 contact
crc lx cs

CrossContact-LX

Een high-performance band voor gebruik on-road en lichte off-road. Uitstekende handling en remprestaties bij gebruik on-road en lichte off-road. Goede bescherming tegen aquaplaning. Precieze stuurrespons en een goede rechtuit stabiliteit.

Voor middenklasse en zware 4X4 voertuigen.
De diepe, brede lengtegroeven beschermen optimaal tegen aquaplanning. De soepele profielblokken met lamellen zorgen voor een precieze stuurrespons en een goede rechtuit stabiliteit. De open buitenschouder garandeert een goede handling en sterke remprestaties.

Technische details.
De diepe, brede lengtegroeven beschermen optimaal tegen aquaplanning.

De soepele profielblokken met lamellen zorgen voor een precieze stuurrespons en een goede rechtuit stabiliteit.

De open buitenschouder garandeert een goede handling en sterke remprestaties.

ContiTrac SUV

Uitmuntende handling en remprestaties. Goede bescherming tegen aquaplanning en maximale steenuitstoot. Voor middenklasse en zware 4X4 voertuigen.

Geschikt voor on-road en lichte off-road. Excellente tractie en hoog rijcomfort.

Technische details.
De open buitenschouder en de tegen elkaar geplaatste blokkenrijen zorgen voor een goede tractie en een off-road ‘look’.

Zeer goede bescherming tegen aquaplaning en bescherming tegen stenen.

Vier diepe en brede rondom lopende groeven met schuin toelopende haken maken het mogelijk dat er veel water opgenomen kan worden en dat de stenen snel weer uit de band gaan.

Een solide middenrib zorgt voor een goede rijstabiliteit, stuurprecisie en een zeer goede rechtuitloop.

contitrac suv
cross contact at

CrossContact-AT

Zeer goede off-road tractie. Hoge kilometerprestaties. Goede weerstand tegen beschadigingen. Weinig rolgeluid voor een All-Terrain band.

Dynamische All-Terrain band voor off-road gebruik en voor op de weg.